پیشگیری از آسیب های اجتماعی

بررسی آسیب اجتماعی فرار از خانه (2)

خانواده و فرار از منزل- نوجوانان و جوانان بزرگ ترين سرمايه هاي هر كشوري محسوب مي شوند. فرار از خانه، يك ناهنجاري است كه در اغلب جوامع مدرن  وجود دارد و به يك معضل جدي اجتماعي تبديل شده است.  بسیاري از نوجوانان حرکت و گذر از دورة نوجوانی به بزرگ سالی را با موفقیت طی می کنند، اما جوانان فراري و بی خانمان، موانع سختی درمسیرشان تجربه کرده و درگیر رفتارهاي پرخطري می شوند که هویت و اهداف بلندمدت شان را تهدید می کند(Kurtz et al., 2000:381).

ادامه مطلب...

بررسی آسیب اجتماعی فرار از خانه (1)

توسعه زندگی شهری، پیچیده تر شدن روابط اجتماعی، گسترش بی رویه جمعیت و مهاجرت از روستاها به شهرهای بزرگ باعث افزایش كمی و كیفی آسیب های اجتماعی شده است( هاشمی و همکاران، 1389: 163). به طور كلی آسیب اجتماعی به بی نظمی ها و نابسامانی های اجتماعی اطلاق می شود(سلیمی و داوری،1385:122). یكی از مصادیق آسیب های اجتماعی فرار از خانه است(نیسی و حقیقی: 1386:106). امروزه در اكثر كشورهای جهان، فرار از خانه به یك معضل جدی اجتماعی تبدیل شده است. فرار نوعی مكانیسم دفاعی و یا واكنش جبرانی تسلی بخش است كه فرد برای نجات و رهایی از رنج ها به آن تن می-دهد. اگرچه در نگاه اول فرار پدیده ای فردی به نظر می رسد ولی با توجه به پیامدهای سوء آن برای جامعه باید آن  را از جمله آسیب های اجتماعی به حساب آورد.

ادامه مطلب...

جرم از جمله مفاهیمی است كه به شدت تحت تأثیر مشخصه های مكانی و زمانی، زمینه های فرهنگی، مناسبات اجتماعی، ساختار اقتصادی و ملاحظات سیاسی قرار دارد. لزوم برقراری نظم و امنیت سبب شده است تا در تمامی جوامع، همواره رویارویی باجرم مورد توجه قرار گرفته و حائز اهمیت باشد. امروزه در تمامی شهرهای جهان، به ویژه کلان شهرها، افزایش نرخ جرم و جنایت نگران کننده است و به یکی از دغدغه های مهم شهروندان، نهادها، رهبران و مقامات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی جوامع تبدیل شده است. به نظر می رسد در قرن حاضر محیط های نامطلوب شهری مشکلات بسیاری را برای امنیت شهروندان ایجاد کرده و در رشد آسیب های اجتماعی موثر بوده اند (کمالی، 1390: 73).

ادامه مطلب...