پیشگیری از آسیب های اجتماعی

پیوند میان مددکاری اجتماعی، سلامت اجتماعی و توانمندسازی بر اساس هرم مازلو

طرح مازلو یکی از بهترین مدلهایی است که می تواند مقصود ما را در این زمینه و حتی پیوند میان مددکاری اجتماعی و سلامت اجتماعی را روشن تر نماید، همانگونه که می دانیم مددکاری اجتماعی در پی به وجود آوردن شرایطی است که مددجویان بتوانند در آن نیازهای خود را بطرف نمایند. مازلو نیازهای انسان را به صورت سلسله مراتبی به هم وابسته در پنج سطح طبقه بندی نموده است. فرانکل  (1965) سطح بالاتری نیز برای «معنا» قائل شده است، وی معتقد است که مردم خواستار آن هستند که زندگیشان را به صورت پر معنا و هدفدارتری تجربه نمایند.

ادامه مطلب...

رویکردهای دولت رفاه به ارائه خدمات

رویکردهای دولت رفاه به ارائه خدمات، در قالب‏ سه الگو قابل طبقه‏ بندی است:

1.    الگوی گزینشی: در این الگو هدف تشویق‏ ارزش کار، دولت و خانواده است و نزدیک‏کردن کارکنان، کارفرمایان و دولت از اهداف آن به شمار می‏رود. در الگوی گزینشی «بین اصول بیمه و مساعدت اجتماعی‏ تفاوت بارز وجود دارد: اصل بیمه ناظر است بر شاغلان‏ و اصل مساعدت اجتماعی در مورد افرادی اعمال‏ می‏شود که منبع درآمدی نداشته باشند» پرداخت مزایای‏ نقدی معطوف است به بازتوزیع افقی، یعنی بازتوزیع در طول چرخه زندگی فرد. بازتوزیع عمودی،یعنی توزیع‏ درآمد بین طبقات درآمدی بالا و پایین نیز از هدف‏های‏ این الگو است.

ادامه مطلب...

تعریف و شاخص های سلامت اجتماعی

سلامت اجتماعی از مفاهیمی است که ارائه تعریف دقیقی از آن کار دشواری است.تنوع تعاریف موجود در این زمینه سبب ایجاد دیدگاههای متفاوتی می شود که درست یا نادرست بودن آن را نمی توان به وضوح تشخیص داد. «در متون موجود تعریف رسمی از سلامت اجتماعی وجود ندارد»(رارانی، موسوی و رفیعی،1390: 216)

ادامه مطلب...