مراسم بزرگداشت روز جهانی مددکاری اجتماعی

مراسم بزرگداشت روز جهانی مددکاری اجتماعی در وزارت بهداشت برگزار شد.

به گزارش خبرنگار پرتال تخصصی مددکاری اجتماعی ایران - اداره مددکاری اجتماعی وزارت بهداشت در روز ١٧ اسفندماه به مناسبت روز جهانی مددکاری اجتماعی مراسم تقدیر از مددکاران اجتماعی نمونه حوزه بهداشت و درمان را برگزار نمود در این مراسم که در سالن همایش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد در ابتدا پیام مقام وزارت توسط ریس اداره مددکاری اجتماعی قرائت گردید. در این مراسم همچنین، اقای دکترصمد راد و اقای موسوی چلک، رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران سخنرانی کردند و مطالبی پیرامون روز جهانی و جایگاه مددکاری اجتماعی مطرح نمودند.
موسوی چلک با اشاره به سابقه روز جهانی و ماه جهانی مددکاری اجتماعی عنوان نمود نگاه به حرفه مددکاری باید از کمک های مالی به حمایت های اجتماعی از بیمار تغییر یابد. پس از آن معاون درمان وزارت بهداشت به ایراد سخنرانی پرداخت.
درادامه برنامه تعدادی از مددکاران شاغل درمعاونت درمان دانشگاه ومراکز درمانی ازتجارب موفق خود برای دیگر مددکاران سخن گفتند. در ادامه بخشی از متن پیام وزیر بهداشت، درمان وآموزش پزشکی به مناسبت روز جهانی مددکاری اجتماعی آمده است: دکتر سید حسن هاشمی در این پیام ضمن تبریک فرارسیدن روز مددکار به جامعه مددکاری کشور تاکید کرده است: باید کوشید نگاه به این حرفه، به ویژه در حوزه درمان را از کمک‌های مالی به حمایت‌های اجتماعی از بیمار تغییر داد.
وزیر بهداشت با اشاره به استفاده از تجربه‌های جهانی در این حوزه افزوده است: در سایر کشورها این گام مهم برداشته شده و بیمار از زمان بستری تا بازگشت دوباره به محیط کار و زندگی، همراهی مددکاران را درک می کند.
وزیر بهداشت در این پیام خاطرنشان کرده است: به یقین روبرو شدن با درد و رنج بیماران و خانواده‌های آنان، نیازمند توانمندی‌های روحی خاص و توانایی در برقراری ارتباط با دیگران، توأم با دانش و تجربه است که جامعه مددکاری کشور باید به یکایک آنها دقت نماید. معاون درمان نیز در این مراسم بر ضرورت حضور مددکار در کنار پزشک و پرستار بر بالین بیمار تاکید کرد و افزود: مددکاران اجتماعی در کنار پزشک و پرستار نقش تکمیلی در سلامت جامعه دارند. دکتر محمد آقاجانی در کارگاه آموزشی تجارب موفق مددکاران اجتماعی در روز جهانی مدد کاری با بیان این که یکی از وظایف مددکاری در حوزه سلامت است، گفت: با اجرای برنامه تحول سلامت فرصت های بسیاری برای گروه های شاغل در حوزه سلامت از جمله مددکاران ایجاد شد. معاون درمان با اشاره به وجود مشکلات در پرداخت های بیمارستانی توسط بیماران، گفت: متاسفانه تا قبل از اجرای برنامه تحول سلامت، فعالیت مددکاران منحصر به برطرف کردن مشکلات مالی و پرداختی بیماران بود. دکتر آقاجانی افزود: با اجرای موفق این برنامه و کاهش میزان پرداختی بیماران برای دریافت خدمات درمانی و دارویی، نقش گسترده مددکاران در بیماران نیازمند به حمایت های اجتماعی پررنگ تر شد. وی به آثار خوب برنامه تحول سلامت در حوزه مددکاری اشاره کرد و افزود: برنامه تحو ل سلامت باعث شد تا شکل مراجعات به مددکاران در بیمارستان ها تغییر کند و یک فرصت طلایی برای ارتقاء نقش مددکاران ایجاد کرد. دکتر آقاجانی در ادامه، بر لزوم تدوین برنامه ای عملیاتی برای حوزه مددکاری تاکید کرد و افزود: لازم است کارشناسانی از وزارت بهداشت، دانشگاه های علوم پزشکی، بیمارستان ها و انجمن مددکاران تشکیل شود و رویکرد و برنامه ای جدید برای حوزه مددکاری تدوین کنند تا شاهد تحول در این حوزه با استفاده از فرصت های پیش آمده باشیم. معاون درمان همچنین، بر لزوم تمرکز بر روی سنجه های مددکاری برای ارتقا این حوزه تاکید کرد. وی با اشاره به این که در درجه اول پزشک و پرستار با بیماری که نیاز به حمایت های اجتماعی دارد، سروکار دارد، تاکید کرد: لازم است بر بالین بیمار در کنار پزشک و پرستار، مددکار نیز حضور داشته باشد تا در صورت نیاز، حمایت های اجتماعی از بیمار صورت گیرد. معاون درمان با بیان این که مسائل اجتماعی بر روند درمانی بیمار تاثیر گذار است، افزود: مددکاران در کنار پزشک و پرستار نقش تکمیلی در سلامت جامعه را خواهند داشت. دکتر آقاجانی در بخش دیگری از سخنان خود، با بیان این که مددکاران مهم ترین نقش را در ارتقا جایگاه خود ایفا می کنند، افزود: لازم است مددکاران نشان دهند که فقط مسئول رسیدگی به مشکلات مالی بیماران نبوده و وظایف مهم تری را در حمایت از بیماران دارند. معاون درمان تاکید کرد: لازم است هر بخش در بیمارستان مددکار خاص خود را داشته باشد. درحال حاضر برخی از بیمارستان ها برای بخش اورژانس خود مددکار اجتماعی تعریف کرده اند. معاون درمان در پایان بر لزوم افزایش نیروی مددکار در بیمارستان ها و کلینیک های سرپایی تاکید کرد و افزود: در صدد هستیم جایگاه مددکاری را به لحاظ تشکیلاتی ارتقا دهیم که این امر می تواند قدمی در جهت ارتقاء سلامت جامعه باشد. متن این پیام به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم مددکاری و کاستن از درد و رنج بیمار و خانواده‌اش وظیفه مهمی است که برعهده شما همکاران عزیز نهاده شده است؛ همکارانی که در مراکز درمانی سراسر کشور و بر اساس منشور حرفه‌ای این شغل، نه تنها باید در عمل به وظایف‌شان از هیچ کوششی دریغ نورزند که لازم است با تلاش و تعهد، به مسئولیت خطیر خویش عمل نمایند. امروزه توجه به جایگاه ویژه مددکاری در برنامه ریزی‌های اجتماعی امری ضروری است که تنها با بهره‌گیری از ظرفیت مددکاران اجتماعی محقق خواهد شد. سیاست گذاران به خوبی نقش و اثرگذاری این حرفه را در بخش‌های گوناگون دریافته و با آن آشنا هستند اما به دلیل کم توجهی همیشگی نسبت به سلامت اجتماعی، این بخش از عقب ماندگی‌های فراوانی رنج می‌برد که جبران آن نیازمند همت جامعه مددکاری و ایفای نقش خود در جامعه است. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز با اجرای طرح تحول نظام سلامت تلاش کرده تمام بخش‌های حوزه سلامت به استانداردهای لازم دست یابند. در این میان، مددکاران نیز باید برای ارتقاء کیفی این رشته و ارائه خدمات لازم به خدمت گیرندگان، بیش از پیش همت کنند و نقش خود را در این عرصه به درستی ایفا نمایند. برای طی چنین مسیری، به روز شدن آموزش‌ها و تخصصی شدن این حرفه ضروری به نظر می‌رسد. مددکاری همچنین از آن رو که به افراد نیازمند به خدمات اجتماعی کمک می‌کند تا خود را بیابند، مشکل خویش را بشناسند و راه حل آن را پیدا کنند، در توسعه اجتماعی و ارتقاء سلامت جامعه نقش تاثیرگذاری دارد. به یقین روبرو شدن با درد و رنج بیماران و خانواده‌های آنان، نیازمند توانمندی‌های روحی خاص و توانایی در برقراری ارتباط با دیگران، توأم با دانش و تجربه است که جامعه مددکاری کشور باید به یکایک آنها دقت نماید. باید کوشید نگاه به این حرفه، به ویژه در حوزه درمان را از کمک‌های مالی به حمایت‌های اجتماعی از بیمار تغییر داد. در سایر کشورها این گام مهم برداشته شده و بیمار از زمان بستری تا بازگشت دوباره به محیط کار و زندگی، همراهی مددکاران را درک می کند. ضمن تبریک فرارسیدن روز مددکار به شما همکاران محترم، امیدوارم با توجه به شرایط کشور از تجربه‌های جهانی برای رسیدن حرفه مددکاری به جایگاه واقعی تلاش نمایید. سربلندی و موفقیت یکایک شما را از درگاه پروردگار قادر متعال خواستارم. دکتر سیدحسن هاشمی
وزیر بهداشت درمان وآموزش پزشكي