دراردو ها با راننده چگونه باشید؟

یکی از افرادی که مدت‌زمان طولانی در طول اردو همراه شما هست راننده‌ای است که شما را به محل اردو می‌رساند و بعد به شهر و دیارتان برمی‌گرداند. نحوه‌ی برخورد و رفتار شما با راننده مهم است. ممکن است گاهی یک یا دو روز کامل یا حتی بیشتر در وسیله‌نقلیه‌ی او باشید تا به مقصد برسید. در طول مسیر، او موظف است مراقب جان و سلامت شما باشد. پس نسبت به مسوولیت خطیر او بی‌تفاوت نباشید.

اگر می‌بینید سروصدای بیش‌ازحد باعث آزار او می‌شود فضا را کنترل کنید. خیلی‌اوقات راننده‌ی که همراه شما است فرد غریبه‌ای است که از بیرون از سازمان دعوت شده است. نحوه‌ی رفتار شما تصویر او را نسبت به یک داوطلب هلال‌احمری شکل می‌دهد. پس مراقب این موضوع باشید. همچنین حواستان به خودروی او و رعایت بهداشت و مراقبت از اموال خودرو باشد. درعین‌حال طوری با او رفتار کنید که تا آخر اردو خود را فردی غریبه و جدا از شما نداند. این مسئله باعث می‌شود خستگی رانندگی و طولانی بودن مسیر برای او کمتر و کوتاه‌تر شود.

بهتر است ارتباط مستقیم با راننده را به سرپرستتان محول کنید. اجازه دهید حرف‌ها و نظرها و پیشنهادات از طریق سرپرستتان به ایشان منتقل شود تا او هم بداند با یک نفر طرف حساب است. اگر مسیر سخت یا طولانی شد، در ترافیک ماندید، خودرو خراب شد و یا هر مشکل دیگری که پیش آمد مطمئنا راننده هم بهتر از شما به کار خود تسلط دارد و هم بیشتر از شما خسته شده است. بنابراین مراقب باشید در این شرایط خاص لحن و گفتارتان طوری نباشد که انگار به او غُر می‌زنید. این کار فقط تنش و استرس وی را بیشتر می‌کند و هیچ کمکی به حل مشکل نمی‌کند.


منبع : اردو، راهنمای عمل اعضای سازمان جوانان هلال احمر، معاونت دانشجویی و جوانان، بهار و تابستان  1392