پیشگیری از آسیب های اجتماعی
- توضیحات
- نوشته شده توسط مریم قادرپور
- دسته: پیشگیری از آسیب های اجتماعی
- بازدید: 1914
سابقه مطالعات مربوط به فقر و توزیع درآمد به اواسط دهه 1320 همزمان با تاسیس وزارت کار در ایران بازمیگردد. این مطالعات بیشتر در قالب تعیین حداقل دستمزد تعیین سبد مصرفی خانوار میباشد. از سالهای دهه 1340، مرکز آمار ایران، نتیجهگیری و بررسیهای هزینه و درآمد را شروع نمود و همه ساله نتایج آن در قالب نشریات سالانه منتشر میشود.
- توضیحات
- نوشته شده توسط مریم قادرپور
- دسته: پیشگیری از آسیب های اجتماعی
- بازدید: 2371
در این بخش به بررسی سیاستها و برنامههای فقرزدایی در ایران خواهیم پرداخت. در این بخش مشاهده خواهد گردید که به دلیل عدم شناخت صحیح از مقوله فقر و ناتوانی در تعیین این نکته که کشور در کدام یک از مراحل فقر قرار دارد موجب گردیده که در بهترین و خوشبینانهترین حالت سیاستهای معطوف به ریشهکنی فقر و فقرزدایی در ایران بهطور کامل قرین موفقیت نباشد. لذا عدم درک صحیح از وضعیت فقر چه در سطح ملی و چه در سطح شهر یا روستا منجر به اتخاذ سیاستهای یک جانبه ناموفق و غیرهدفمند گردیده و حتی به تعمیق فقر بیانجامد.
- توضیحات
- نوشته شده توسط مریم قادرپور
- دسته: پیشگیری از آسیب های اجتماعی
- بازدید: 13178
تاریخچه فقر-در اواخر قرن 20 دو محقق به نامهای بوث و روانتری به صورت علمی به بررسی فقر پرداختند و بوث شیوع فقر را در دو شهر انگلستان سنجید و معیار سنجش خود را درامد افراد قرار داد سپس روانتر به عملکرد بوث و نحوه سنجش او انتقاد کرد سپس شخصی به نام تانسند روی کار امد و مفهوم قابلیتها در فقر را مطرح کرد و همچنین انتقاد شدیدی بر دو شخص پیشین که معیار خود را فقر مطلق در نظر گرفته بودند داشت و تانسند مفهوم ففر نسبی را مطرح کرد.