افزایش مسئولیت اجتماعی، عاملی در جلوگیری از بروز مسائل اجتماعی
- توضیحات
- نوشته شده توسط مددکار آنلاین
- دسته: پیشگیری از آسیب های اجتماعی
- بازدید: 1798
به گزارش خبرنگار پرتال تخصصی مددکاری اجتماعی ایران و به نقل از تسنیم - دکتر سید محمدحسین جوادی در خصوص جایگاه مددکاری در جامعه و ضرورت حضور مددکاری حرفهای، اظهار داشت: اگر به خاستگاه مددکاری توجه کنیم، مددکاری اجتماعی بعد از جنگ جهانی دوم و به دلیل مواجهه با تبعات آن از جمله معلولیت، بیسرپرستی، زنان سرپرست خانوار،… و نیاز به متخصصان کارآزموده برای این مسائل، ایجاد شد.
وی ادامه داد: در کشور ما نیز مددکاری اجتماعی از سال ۱۳۳۷ با زحمات پیشکسوتان راهاندازی شد و در مدت حدود ۶۰ سال، خدمات زیادی در حوزه رفاه، اصلاح، تربیت و ارتقای کیفیت زندگی جامعه ارائه کرده است.
عضو هیئت مدیره انجمن مددکاران اجتماعی همچنین گفت: مسائل اجتماعی در همه جوامع به خصوص جوامع در حال گذار بروز پیدا میکند و اینجاست که ضرورت مددکاری اجتماعی بیشتر احساس میشود، جامعه ما نیز بعد انقلاب با وقوع جنگ تحمیلی، آسیبهای زیادی دید و برای برونرفت از بحران اقتصادی و روانی توسعه مددکاری اجتماعی در دستور کار قرار گرفت.
وی گفت: یک نگاه وجود دارد که مددکاری اجتماعی باید با آسیب اجتماعی سروکار داشته باشد و از آن پس خود را توسعه دهد اما نگاهی جدیدتر و گستردهتر مددکاری اجتماعی را با انسجام اجتماعی، مسئولیت اجتماعی، رویکردهای حقوق بشری و توجه به آسیبهای نوپدید در ارتباط میبیند.
جوادی تصریح کرد: رویکرد مددکاری اجتماعی باید سلامتنگر باشد یعنی به مقولاتی توجه کند که پیش از بحرانی شدن بتوان برای آنها کاری کرد. در کشور ما سیستمهایی که خدمات اجتماعی ارائه میدهند نقش منفعلانهای در پیشگیری دارند لذا یک پوستهاندازی تخصصی لازم است اما اگر رویکرد سلامتنگر رشد نکند شاید در آینده مسائل پیچیدهتری داشته باشیم، افق نگاه ما باید وسیع شود وقتی سالانه ۶۰۰ هزار نفر به زندان میروند تبعاتی دارد و آسیب بازتولید میشود، تبعاتی مانند طلاق، بیکاری، فقر کودک کار را به دنبال دارد و این نشان میدهد باید به تنشها و گسستهایی موجود در جامعه توجه بیشتری کرد.
وی افزود: امسال مددکاری اجتماعی با رویکرد مسئولیت اجتماعی پیوند خورده است و باید تلاش کنیم نرخ مسئولیت اجتماعی بالا برود که در نهایت منجر به پیشگیری شود چراکه انتظار برای حل مسائل اجتماعی صرفه اقتصادی ندارد، باید در سبک زندگی افراد تغییر ایجاد کنیم، باید مردم را نسبت به محیط پیرامون حساس کنیم که مسئولانهتر رفتار کنند برای تاثیرگذاری بر جامعه و ارتقای زندگی خود و دیگران باید در بحث مسئولیت اجتماعی فردی و گروهی ورود موثرتری داشته باشیم.