نقش مددکاران اجتماعی در جلب مشارکت کودکان و نوجوانان
- توضیحات
- نوشته شده توسط سارا نوروزی
- دسته: پیشگیری از آسیب های اجتماعی
- بازدید: 2172
آموزش های نوین مددکاری اجتماعی به حضور گسترده ی خدمت گیرندگان در فرایند تصمیم گیری تاکید دارد تا افراد در زندگی خود موثر باشند. نیاز برای مشارکت و مداخله ی خدمت گیرندگان و مراقبان در برنامه ریزی ، توسعه ، ارائه و ساماندهی خدمات بهداشتی و اجتماعی از انجا ناشی می شود که نگرانی دائمی درباره ی افزایش استانداردهای ارائه ی خدمات وجود دارد.بنابراین خدمات می توانند بهبود داده شوند و در برخورد با نیازهای پیچیده و گوناگون موثرتر خواهند بود.
مشارکت کودکان و جوانان در سیاست ها و اقدامات مددکاری اجتماعی پدیده ی نوینی می باشد. درک و شناخت شایستگی های کودکان برای مشارکت در فرآیند تصمیم گیری سبب افزایش شناخت حقوق و خواسته های این گروه گردیده است. تاثیر حضور کودکان و جوانان بعنوان مشتری منجر به تغییراتی در ذات و کیفیت خدمات و به تبع آن پیدایش موسسات حمایت از حقوق کودکان و جنبش های مراقبتی در مورد آنها شده است. در این مقاله برانیم تا پس از بیان مختصری بر مفاهیم مشارکت و خدمت گیرندگان، نقش و مهارت های مددکاران اجتماعی در این عرصه را مورد بررسی قرار دهیم.
مشارکت و درگیری خدمت گیرندگان به چالشی کلیدی در آموزش ها ، تحقیقات، اقدامات و سیاست های مددکاری اجتماعی تبدیل شده است. در دو دهه ی اخیر توجه به این موضوع در حرفه ی مددکاری اجتماعی افزایش چشمگیری داشته است.
نیاز برای مشارکت و مداخله ی خدمت گیرندگان و مراقبان در برنامه ریزی ، توسعه ، ارائه و ساماندهی خدمات بهداشتی و اجتماعی از انجا ناشی می شود که نگرانی دائمی درباره ی افزایش استانداردهای ارائه ی خدمات وجود دارد.بنابراین خدمات می توانند بهبود داده شوند و در برخورد با نیازهای پیچیده و گوناگون موثرتر خواهند بود.
در نتیجه طیف گسترده ای از خدمات برای کودکان، بزرگسالان، افراد دارای ناتوانی، سالمندان، بیماران روانی و...ایجاد خواهد شد. پس مشارکت خدمت گیرندگان و مراقبان در سلامت و آموزش مراقبت اجتماعی برای توسعه ی مشارکت آنها در عمل ضروری است.اهمیت مشارکت خدمت گیرندگان و مراقبان در تغییر شکل سیاست های دولت در اموزش مددکاران اجتماعی شناخته شده است. (لوین ،2004، 3)
این مشارکت ها می توانند در اشکال متفاوتی صورت گیرند. مانند:
1- برنامه ریزی و ارائه ی خدمات و بازرسی
2- برنامه ریزی و توسعه ی خدمات
3- حضور در سازماندهی و مدیریت خدمات مددکاری اجتماعی و مراقبت اجتماعی
4- تحقیق و پژوهش
5- آموزش کارکنان و دانش آموزان