یک کارگاه آموزشی برای تربیت دینی کودکان!

مهدهای کودک ایران محتوای آموزشی نسبتا یکپارچه و استانداری  دارند که درآن  به ابعاد مختلف رشد نظیر،رشد شناختی، اجتماعی، گفتاری، عاطفی، جسمی ومعنوی کودک به طور هم زمان توجه شده  است . لیکن به دلیل اهمیت فریضه نماز در تربیت دینی کودکان، سازمان بهزیستی کشور با مشارکت ستاد اقامه نماز، اقدام به اجرای طرح یاوران نماز نموده است.

به گزارش خبرنگار پرتال تخصصی مددکاری اجتماعی ،اولین دوره آموزشی تربیت مربی نمازیاوران کوچک با حضور 75 تن از اساتید سازمان بهزیستی وستاد اقامه نماز سراسر کشوردرمورخ 15 اسفند 1394 در تالار پیامبر اعظم سازمان بهزیستی برگزار شد و همچنین از کتاب طرح فردا در این مراسم رونمایی شد.

در این مراسم کتابی با عنوان مقدمه ای بر روش های تشویق خردسالان به نماز توزیع شد تا ضمن راهنمایی والدین و مربیان برای تشویق کودکان به نماز روش های عملی ترغیب خردسالان به نماز نیز آموزش داده شود.

انوشیروان محسنی بندپی رئیس سازمان بهزیستی کشور در حاشیه افتتاحیه دوره آموزشی تربیت مربی طرح نیک  گفت: براساس این طرح کودکان با فراگیری معارف دینی به زبان کودکانه باورهای دینی را آموزش می بینند تا نماز در رفتار، کردار و تقویت باورهای دینی آنان اثر بگذارد.

وی این دوره آموزشی را الگویی برای سایر مهدهای کودک دانست و گفت: این دوره شروعی برای آموزش مهدهاست که در سراسر کشور فراگیر می شود و در سال 95 نیز این برنامه ها ادامه خواهد داشت.

وی با اشاره به مطالب مطرح شده در مراسم افتتاحیه این دوره آموزشی گفت: مفهوم کلی آموزه های قرآن و نماز مهمترین مساله ای است که همه ما و به ویژه کودکان به آن نیاز دارند و اگر عملکردهای ما در باورهای کودکان اثر بگذارد در آینده این کودکان افرادی کاملا دینی، اخلاقی و منضط خواهند بود که در مقابل زیاده خواهی های دیگران تسلیم ناپذیرند.

محمود مظفر قائم مقام ستاد اقامه نماز با اشاره به ضرورت آشناسازی و جریان سازی برای آموزش معارف دینی به کودکان اظهار داشت: برگزاری چنین دوره هایی جریانی را در کشور ایجاد می کند تا همه مسوولان در این موضوع برنامه ریزی کنند.

وی افزود: اگر این دو اتفاق یعنی آشناسازی و جریان سازی همزمان رخ دهد بازخوردهای مثبت آن را در جامعه خواهیم دید.

مظفر با اشاره به مشکلات و ظرایف کار با کودک گفت: ما انتظار نداریم که این طرح ظرف یکی دو سال نتیجه دهد و لذا معتقدیم حداقل 10 سال طول می کشد تا این کودکان به سن تکلیف برسند و انتظار این است که در آن سنین نماز را اولویت اصلی زندگی خود بدانند.

قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور نقش اصلی تربیت کودک را به عهده پدر و مادر دانست و گفت: الان خانواده ها به اندازه ای درگیر کار و اشتغال هستند که نقش آنان با نقش مربیان آموزشی جابجا شده و کودکان بیشترین زمان را در کنار مربیان مهد می گذرانند.

وی اضافه کرد: اگر مربی مهد بتواند با زبان کودکانه مفاهیم دینی را انتقال دهد تاثیر آن به اندازه ای است که حتی می تواند از کودک به پدر و مادر منتقل شود و هدف ما نیز نمازخوان شدن کودک نیست بلکه می خواهیم در آینده اهل نماز باشد.

دکترسیدمحمد حسین جوادی مدرس این کارگاه آموزشی بودند ودرابتدای مباحث خود عنوان نمودند: طرح نمازیاوران کوچک با همکاری دفتر کودکان ونوجوانان سازمان بهزیستی کشور و ستاد اقامه نماز  در مهدهای کودک سراسر کشور اجرا می شود  وقرار است که آموزش های لازم در این زمینه با روش غیرمستقیم به کودکان ارائه شود و کودکان شیوه های دعوت به نماز را فرا می گیرند.

وی افزود: به دنبال آموزش نماز به کودکان نیستیم بلکه قراراست کودکان را برای یادگیری مفاهیم دینی و نمازتشنه کنیم واشتیاق آنها را به مفاهیم دینی بیشتر نماییم، لذا نقش مربیان وخانواده در این زمینه بسیار تاثیرگذار است. این کارگاه آموزشی یک روزه  با استفاده از فتون تسهیل گری وبازی نقش اجرا شد وشرکت کنندگان درکارگاه در هشت کارگروه نسبت به ارایه مدل علمی ترغیب کودکان خردسال به نماز کارعملی ارایه نمودند.