کلیدهای طلایی برای برگزاری اردوها 3

هنگامی که کودک بودیم، یاد گرفتیم که در دنیای خیالی خود بازی کنیم، جایی که ایده‌های نو در آن شکل می‌گیرد.

-    خلاق باشید و ایده بدهید

وقتی بزرگ‌تر شدیم به مرور زمان یاد گرفتیم که این ایده‌ها را در درون خود نگاه داریم. عادت کردیم درباره‌ی ایده‌هایمان حساس باشیم- گاهی‌اوقات بیش‌از اندازه حساس. از این نگرانیم که ایده‌ای که به ذهنمان رسیده است ارزش مطرح کردن را ندارد.

در‌حالی‌که اغلب‌ اوقات افراد ایده‌های خوبی دارند. در واقع همه خلاق‌اند. ممکن است گمان کنید که شما خلاق نیستید، ولی این‌طور نیست. خلاقیت به‌معنای هنرمند، شاعر یا احساساتی بودن نیست. معنای خلاقیت توانایی آفریدن ایده‌های جدید است. برخی از این ایده‌ها حتی ممکن است به‌قدری منحصربه‌فرد و خردمندانه باشند که خودتان را هم شگفت‌زده کنند.

این ایده‌ها از کجا می‌آیند؟

در گروه بودن فرصت خوبی است تا ایده‌های خود را مطرح کنید و از ایده‌های دیگران یاد بگیرید اما گفتن حرف‌هایی از قبیل «قبلا این را امتحان کرده‌ایم» یا «داری شوخی می‌کنی؟» و یا «این شیوه عملی نیست»، به سرکوب کردن ایده‌های خلاق می‌پردازند.

بنابراین مراقب باشید در مقابل مواجه‌شدن با ایده‌های خلاقانه دوستانتان رفتاری تشویق‌گر داشته باشید و یکدیگر را ترغیب کنید که ایده‌های جدیدتان را بیان کنید و به آن‌ها جان ببخشید.

یکی از راه‌های موثر در این مورد با‌دقت گوش دادن به ایده‌های جدید است. اگر کسی ایده‌ای جالب دارد، با طرح سوال ایده‌ی او را پی‌گیری کنید. توجه کنید که چه‌چیزی سبب شده او به این فکر برسد.


منبع : اردو، راهنمای عمل اعضای سازمان جوانان هلال احمر، معاونت دانشجویی و جوانان، بهار و تابستان  1392