بررسی تأثیر بازی های رایانه ای بر سلامت روانی کودکان

چکیده مقالات چهارمین سمینار آموزش و سلامت کودکان پیش از دبستان - بازی اساسی ترین فعالیت کودک و در عین حال یکی از نیازهای اساسی کودکان به شمار می رود. نقش بازی در روند جسمانی وروحی وروانی کودکان انکارناپذیر است. بازی های رایانه ای یکی از سرگرمی های کودکان در عصر جدید است.

بازی های رایانه ای به عنوان پدیده اجتماعی در کنار سایر رسانه های صوتی و تصویری در دنیای امروز به دلیل رشد چشمگیر فناوری های ارتباطی، طی سال های اخیر با کشش و جاذبه ای حیرت انگیز، عمده ترین مخاطبان خود را از میان کودکان نوجوانان انتخاب می کند و نه تنها بخش قابل توجهی از اوقات فراغت این قشر را به خود اختصاص داده بلکه به نظر می رسد حتی اوقاتی را که آنان درحضور جمع خانواده اختصاص دهند نیز پوشش داده است.

این بازی های مهیج و پرجاذبه ساعت ها کودکان و نوجوانان را در مقابل صفحه ی نمایشگر قرار می دهد و او را از دنیای واقعیات به عالم تخیلات فرو می برد . از آن جائی که کودکان و نوجوانان جزو سرمایه های یک کشور محسوب می شوند، در نتیجه بهداشت روانی و رشد روانی آنان نیز حائز اهمیت می باشد؛ بنابراین هدف از این پژوهش بررسی تأثیر بازی های رایانه ای بر سلامت روانی کودکان می باشد. نتایج حاصل ازاین تحقیق از نوع پژوهش های کیفی و اسنادی می باشد نشان داد بازی های رایانه ای ابعاد روانی خشونت، افسردگی و هیجان را تحت تأثیر قرار می دهد .

کلید واژه: بازی رایانه ای، سلامت روانی، کودک


نویسندگان مقاله :

1- کبری احمدوند (دانشجو دکتری فلسفه تعلیم و تربیت دانشگاه خوارزمی)

2- حمیداحمدی هدایت (دانشجو دکتری فلسفه تعلیم وتربیت دانشگاه شاهد)

3- سهیلا غلامی هردشتی (کارشناسی ارشد فلسفه تعلیم و تربیت)

4- فریبا احمدوند (کارشناس علوم تربیتی)