لزوم برخورد با گدایانی که از مردم رشوه عاطفی میگیرند
- توضیحات
- نوشته شده توسط مددکار آنلاین
- دسته: پیشگیری از آسیب های اجتماعی
- بازدید: 1766
به گزارش خبرنگار پرتال تخصصی مددکاری اجتماعی ایران و به نقل از تسنیم ؛یک عضو انجمن مددکاران اجتماعی ایران بر لزوم برخورد با گدایانی که از مردم رشوه عاطفی میگیرند، تأکید کرد.
محمدحسین جوادی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در خصوص وضعیت تکدیگری در جامعه و راهکارهای کاهش یا حذف آن، اظهار داشت: پدیده تکدیگری موضوعی است که نمیتوان با آن بهصورت طرح ضربتی برخورد کرد چراکه موضوعی زاییده مسائل اجتماعی است.
وی ادامه داد: زمانی که جامعه فقر را بهعنوان یک آسیب تجربه میکند قاعدتاً بستری تکدیگری هم رشد پیدا میکند اما اینکه چرا در تهران پدیده تکدیگری تا اینحد گسترده شده بایداز منظر پدیدار شناسی و عمیق بررسی شود چرا که عدهای از افراد متکدی توسط افراد سودجو مورد سوءاستفاده قرار گرفته و به تکدیگری گمارده میشوند.
عضو انجمن مددکاران اجتماعی ایران همچنین گفت: متأسفانه در حالت مذکور اعتماد مردمی که به این نوع از متکدیان کمک میکنند به تاراج میرود و آنها با عوام فریبی از مردم رشوه عاطفی میگیرند لذا باید با آنها بهصورت جدی برخورد کرد و بحث حمایتی از آنها در این حالت متفاوت است زیرا پشت قضیه موضوع دیگری است.
وی افزود: در راه ساماندهی متکدیان میتوان از تجربههای موفق دنیا استفاده کرد که یکی از آنها استفاده از خیریهها و بخش مردمی است، مثلاً سال 1601 قانون فقرای الیزابت در انگلستان تصویب شد که تا سال 1834 اعتبار داشت، متکدیان را به چند دسته تقسیم میکرد و در حوزه خدمات اجتماعی یک مرجع است.
جوادی تصریح کرد: ما نیز باید این تقسیم بندی را در خصوص متکدیان انجام دهیم، بهطور مثال متکدیان سالمند یا معلول به مراکز خاص نگهداری این اقشار سپرده شوند یا آنهایی که بهلحاظ فیزیکی سالم هستند مورد آموزش حرفهای قرار گیرند، متأسفانه در کشور ما ملغمهای از اقدامات انجام میشود که در نهایت نتیجه مورد نظر را نمیدهد.
وی بیان کرد: باید حوزه اجتماعی را تقویت کنیم، کار را به مردم بسپاریم و نهادهای مذهبی را درگیر ماجرا کنیم. از سوی دیگر باید توجه کرد که با آگاهی دادن به مردم از دادن پول مستقیم به متکدیان بپرهیزند زیرا کاملاً مشخص است که یک نوجوان 12ساله با یک نوزاد در بغل نمیتواند یک متکدی باشد.
عضو انجمن مددکاران گفت: در زمینه ساماندهی اوضاع تکدیگری شهرداری و وزارت رفاه نقش پررنگتری دارند و میتوانند با هدایت نهادهای تخصصی و مردمی نقش سیاستگذاری داشته باشند.