به مناسبت روز حمایت از خانوادههای زندانیان
- توضیحات
- نوشته شده توسط مددکار آنلاین
- دسته: پیشگیری از آسیب های اجتماعی
- بازدید: 1725
به گزارش خبرنگار پرتال تخصصی مددکاری اجتماعی ایران و به نقل از طنین یاس - به مناسبت روز حمایت از خانوادههای زندانیان مطرح شد: قریب به ۶۵ درصد از زندانیان متاهل هستند / همسران زندانیان بار روانی زیادی را متحمل میشوند؛ عضو هیت مدیره انجمن مددکاران اجتماعی ایران گفت: متاسفانه گاها مسایل اقتصادی باعث شده تا فرزندان این زندانیان از تحصیل فاصله بگیرند و در کنار آن فشار روانی شدیدی بر همسران این افراد وجود دارد چرا که باید هم نقش پدر و هم نقش مادری خود را حفظ کنند.
دکتر سید محمد حسین جوادی، عضو هیت مدیره انجمن مددکاران اجتماعی ایران در گفت وگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی طنین یاس، در رابطه با روز نسیم مهر و حمایت از خانوادههای زندانیان کشور گفت: زندانیان جز گروههای آسیپ پذیر جامعه هستند و به تبع آن خانوادههای زندانیان هم در معرض آسیب هستند و به همین خاطر یک روز را در تقویم به نام روز نسیم مهر در راستای حمایت از خانوادههای زندانیان به ثبت رسانده اند، که نشان دهنده اهمیت این موضوع است که حاکمیت برای این قشر از جامعه در نظر گرفته است.
وی ادامه داد: نوع مشکلات و مسایلی که این نوع خانوادهها در اجتماع دارند متفاوت و خاص تر از دیگر اقشار آسیب پذیر جامعه است و به اعتقاد من باید برای حمایت از این نوع خانوادهها باید سیاست گذاری خاصی در نظر گرفته شود.
عضو هیت مدیره انجمن مددکاران اجتماعی ایران به آمار بالای زندانیان متاهل در کشور اشاره کرد و گفت: از مجموع زندانیانی که در کشور هستند قریب به ۶۵ درصد از آنها متاهل هستند و نوع آسیبهای این افراد متفاوت از دیگران است از آن جهت که بار روانی بسیار شدیدی بر دوش خود زندانیان و خانوادههای این افراد است و از منظر اجتماعی هم مشکلاتی بر سر راه این خانوادهها است. به طور مثال به طور معمول فرزندان زندانیان به خاطر زندانی بودن پدرشان با مشکلاتی روبرو هستند که کار را برایشان دشوار میسازد.
متاسفانه گاها مسال اقتصادی باعث شده تا فرزندان این زندانیان از تحصیل فاصله بگیرند.
جوادی تصریح کرد: به دلیل هزینههای مضاعفی که بر دوش خانوادههای افراد زندانی است به همین خاطر میطلبد که از سوی مسئولین حمایتهای خاص و ویژه ای برای این نوع خانوادهها صورت بگیرد. متاسفانه گاها مسال اقتصادی باعث شده تا فرزندان این زندانیان از تحصیل فاصله بگیرند و در کنار آن فشار روانی شدیدی است که بر روی همسران این افراد وجود دارد که هم باید نقش پدر و هم نقش مادر بودن خود را حفظ کنند.
عضو هیت مدیره انجمن مددکاران اجتماعی ایران افزود: در رابطه با آسیبهایی که همسران زندانیان را تهدید میکند یک مطالعه ای صورت گرفته است و به این نتیجه رسیده اند که بیشتر حبسها از نوع طولانی مدت است و حبس طولانی مدت پیامد خاص خودش را دارد و میطلبد که حمایتی که از سوی دولت قرار است صورت بگیرد حمایت جامع و خاصی در رابطه با این خانوادهها باشد.
این مددکار به فعالیت انجمنهای غیر دولتی در راستای حمایت از خانوادههای زندانیان اشاره کرد و گفت: امسال در مجلس در ردیف بودجه در جهت حمایت از خانوادههای زندانیان پیش بینیهایی شده است همچنین در شورای اجتماعی کشورهم در رابطه با این خانوادهها فکرهایی شده است و امید است که با حمایت دولت و انجمنهای مردمی و خیرخواهانه که چیزی حدود ۲۰۵ انجمن در سطح کشور فعالیت دارند که امیدواریم این نوع حمایتها در کشور بیشتر شوند و از سوی مسئولین هم به این نوع انجمنهای غیر دولتی توجه مادی و معنوی بیشتری شود.