نقش دانشگاهها و مراكز آموزش عالی در پیشگیری از حوادث رانندگی در آلمان
- توضیحات
- نوشته شده توسط دکتر پریچهر شریفی
- دسته: مداخلات روانی و اجتماعی در حوادث و سوانح
- بازدید: 2388
دورههای تحصیلی دانشگاهی همانند كشورهای دیگر در مقاطع كارشناسی و كارشناسی ارشد میباشد. طول دورههای كارشناسی سه تا چهار سال میباشد. پس از ورود به مقطع كارشناسی ارشد رشته خاص مورد نظر دانشجویان به صورت گرایشهایی با روشهای تحقیق و پژوهش عمیق طراحی میشود. این دورهها معمولاً با به پایان رسیدن افقهای تحقیقتی و تخصصی را برای رشتههای متفاوت دورههای دكترا و پس از دكترا باز میكند.
رشتههای مرتبط با پیشگیری از تصادفات رانندگی به رشتههای مدیریت، روانشناسی، علوم تربیتی،علوم اجتماعی و نیز مهندسی عمران و شهرسازی و همچنین رشتههای فنی و خودروسازی مرتبط میشود.
با توجه به تأكید رفتار فرد راننده در تصادفات رانندگی یكی از قدیمیترین گرایشهای روانشناسی در آلمان روانشناسی ترافیك میباشد كه تاریخچه آن به ابتدای ساخت و استفاده از وسیله نقلیه عمومی و مسافربری برمیگردد. این رشته به آموزش روانشناسان و متخصصان علوم تربیتی میپردازد. مدولهای درسی استفاده شده در این رشته عنوانهای كلی زیر را در برمیگیرد:
1) آشنایی با ساختار حمل و نقل: اتومبیل، ساختار معابر و ساختار سیستمهای عبور و مرور
2) تعامل انسان، وسایل نقلیه و محیط
3) متحرك بودن و مدیریت ایمنی
4) بررسی دقیق شایستگی رانندگی وسایل نقلیه
5) مشاوره و بازتوانی برای بازتوانی مجدد شایستگی راندن وسایل نقلیه و استفاده از معابر عمومی
پس از این دورههای نظری دانشجویان در شركتهای مشغول به كار در پیشگیری از تصادفات فرستاده میشوند در آن شركتها امكان یادگیری مهارتهای تخصصی در یكی از مجموعههای عنوان شده در بالا میباشد. معمولاً شركتهایی كه این دانشجویان را آموزش میدهند خود نیز آنها را پس از اخذ مدرك تحصیلی استخدام میكند.