تفاهمنامه پیشگیری و مداخلات بهنگام در طلاق امضا شد
- توضیحات
- نوشته شده توسط مددکار آنلاین
- دسته: اخبار مددکاری اجتماعی ایران
- بازدید: 2171
به گزارش خبرنگار پرتال تخصصی مددکاری اجتماعی ایران و به نقل از : روابط عمومی و امور بین الملل سازمان بهزیستی کشور - تفاهمنامه پیشگیری و مداخلات بهنگام در طلاق صبح امروز با حضور رئیس سازمان بهزیستی کشور و معاون فرهنگ عمومی قوه قضائیه با هدف ارائه انواع خدمات تخصصی در مراکز تحت نظارت بهزیستی، محاکم و دادگاه های خانواده موضوع بند سه اصل ۲۱ قانون اساسی و دفاتر حمایت از حقوق زنان و کودکان، معاونت های فرهنگی دادگساری های سراسر کشور امضا شد.
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل، تفاهمنامه پیشگیری و مداخلات به موقع در طلاق صبح امروز با حضور «همایون هاشمی» رئیس سازمان بهزیستی کشور و «سیدمحسن حاجیبابائیان» معاون فرهنگ عمومی قوه قضاییه فیمابین این دو ارگان امضاء شد.
در ابتدای این مراسم «همایون هاشمی» رئیس سازمان بهزیستی کشور در جمع اصحاب رسانه، گفت: بهزیستی به دنبال توصیههای مقام معظم رهبری در سنوات گذشته و همچنین براساس ابلاغیه سیاستهای کلی جمعیت از سوی مقام معظم رهبری بهزیستی وارد طب پیشگیری شده است؛ چنانکه طب اجتماعمحور و خانوادهمحور تجربهای ارزشمند مربوط به سنوات گذشته است که در این عرصه دارای ادبیات فاخر و منسجم است؛ لذا برای آنکه بتوانیم این ادبیات را برای مردم اثربخش کنیم باید به دنبال شرکای کاری باشیم.
وی ادامه داد: یکی از این شرکا که از قانون و شبکه اجرایی نیز برخوردار است، قوه قضائیه است؛ معاونت امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با معاونت فرهنگی قوه قضائیه جلسات متعددی داشت که بتوانند در مورد یکی از نگرانیهای عمده یعنی افزایش تقاضای طلاق و گسست خانواده برنامه کاملی طراحی کنیم که سهم عمده آن پیشگیری از این اتفاق و مداخلات بهنگام باشد.
هاشمی با اشاره به حضور 17000 گروه همیار و 1200 واحد تولیدی و مراکز مشاوره، 400 کلینیک مددکاری و 200 مرکز کاهش طلاق در سراسر کشور، تصریح کرد: امیدواریم در کنار ظرفیتهای حوزه اجتماعی در برنامه کاهش طلاق به نقطه صفر مرزی برسیم و در این مراکز به زوجهایی که به لحاظ مالی دچار مشکل هستند مشاوره رایگان طلاق ارائه شود.
در ادامه این مراسم «محسن حاجیبابائیان» مدیرکل فرهنگ عمومی قوه قضائیه به بیان اینکه مقدسترین بنا در اسلام بنای خانواده و قوام آن است، گفت: بر این اساس مقوله خانواده در نظام جمهوری اسلامی ایران نیز جایگاه ویژهای را به خود تخصیص داده است و خوشبختانه این نشست حُسن تصادفی است که با ابلاغ سیاستهای جمعیتی مقام معظم رهبری همراه شده است.
مدیرکل فرهنگ عمومی قوه قضائیه، افزود: بر این اساس چالشهایی که از قِبَل کاهش جمعیت با آن مواجه هستیم توسط مقام معظم رهبری هوشمندانه رصد شده و ایشان به مسئولان عالیرتبه کشوری و بدنه نظام جهت ابلاغ امر فرمودند.
وی با بیان اینکه رسالت معاونت فرهنگی قوه قضائیه مشاوره و مددکاری در دادگستری استانها و شهرهای کل کشور با توجه به ورود همکاران همواره منشأ خیر بوده است، تصریح کرد: با عنایت به اینکه مقوله طلاق به تعبیر معصوم ابغض الاشیاء و در محضر خداوند نامطلوبترین عنصر حلال است فلسفه ایجاد دفاتر این است که معضل طلاق را به طریقی منطقی، عقلایی و کارشناسی شده به مشاوره بنشینند و عدد فراوانی خانوادههایی که در مرحله فروپاشی بودند منجر به صلح و آشتی شد.
وی ادامه داد: از آنجا که این کار یک اقدام فرهنگی است و حفظ قوام خانواده به نوعی ساختن جامعه مطلوب است توفیقی شد که در کنار سازمان بهزیستی باشیم؛ چراکه معتقدیم با نجات یک انسان، جامعهای را نجات دادهایم. لذا این تفاهمنامه را با سبقهای 10 سال دارد و در طول این سالها بروزرسانی شده است و طی مطالعهای چند ماهه در فرصت مبارک امروز به امضاء رسید.
حاجیبابائیان در پایان یادآور شد: امید است که این فرصتها را به سوی تقویت فرهنگ ازدواج در جامعه و افول زمینه طلاق و ایجاد کانون خانواده برای فرزندآوری شایستهتر سوق دهیم و در گامی مؤثرتر برداریم و در محضر خداوند و ولیامر پاسخگو باشیم.