برترین مقاله ها

بن بست در زندگی یا خودکشی

خودکشی (suicide) به معنای نابود کردن و از بین بردن خود و یا اقدام آگاهانه برای پایان دادن به زندگی از دیرباز در جوامع بشری به اشکال مختلف وجود داشته و در فراز و نشیب تحولات اجتماعی قلب و روح خانواده ها و اجتماع را آزرده است.

نقش آموزش بر تغییر عملکرد ترافیکی کودکان

آموزش ابزاری است كه در خدمت تربیت و پرورش انسانها قرار می گیرد هدف عمده آموزش ایجاد یادگیری در یادگیرنده در یك كنش متقابل بین معلم و یادگیرنده است.

درباره ما

دکتر سید محمد حسین جوادی

مددكار اجتماعی و پژوهشگر در حوزه مسائل اجتماعی

عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توان بخشی تهران - عضو هیئت مدیره انجمن مددکاران اجتماعی ایران.

 

درباره سایت مددکار

پرتال تخصصی مددکاری اجتماعی ایران

علمی ، آموزشی ، دانشگاهی

امروزه همه چیز مجازی شده خانواده ،دانشگاه، فروشگاه و حتی زندان ! شاید در چند سال آینده تجربه ازدواجهای مجازی ،خانوادهای مجازی و فرزندان مجازی را هم شاهد باشیم ! 

دلایلی در حمایت از سرمایه گذاری برای رشد و تکامل کودکان

 از سالهای پیش وقت زیادی برای پاسخ به این پرسش صرف شده است که چرا باید برای کودکان سرمایه گذاری کرد؟ زیرا این تردید وجود داشت که آیا لازم است برای توجه به کودکان از دوره خردسالی وارد عمل شد؟ حتی خیلی ها فکر می کردند که مراقبت از کودکان خردسال فقط منحصر به خانواده است اما بر اثر افزایش دانش درباره مزایای سرمایه گذاری در دوران خردسالی و نتایج درخشان آن در تغییر شرایط اقتصادی، اجتماعی، جمعیت شناختی، سیاسی و آموزشی و همچنین دستاوردهای جدید تفکر درباره کودکان، این تردید در حال کم رنگ شدن است.

دنیای امروز نیاز به نیروی افراد تحصیل کرده، خلاق، خوش فکر و انعطاف پذیر دارد و نیاز به توسعه نیروی انسانی متخصص در کشورها، بیش از همیشه اهمیت یافته است. ایجاد این توسعه بستگی به آموزش رسمی دارد و این فرآیند باید پیش از ورود کودکان به دوره ابتدایی شروع شود. آنچه درادامه مطالب آمده است دلایلی مستند وعلمی ازمتون اسلامی وبین المللی برای اهمیت سرمایه گذاری دردوران کودکی است:   دیدگاه دینی: در توجه دین اسلام به دوران کودکی و حقوق آنها بر دیگران و وجوب رعایت حرمت ایشان سفارشهای متعددی شده است.در آیه 233 سوره بقره، تا سن دو سالگی هيچ غذايي براي كودك بهتر از شير مادر معرفی نشده است. و توصيه می شود كه اگر مادر براي شير دادن كودك حق الزحمه مي خواهد، بپردازيد. شیوه رفتار و دیدگاههای پیامبر(ص) و عترت پاکش به عنوان والاترين الگوی تربيتی، در رابطه با کودکان کاملاً بر همگان آشکار است، لذا به ذکر چند مورد بسنده می کنیم:    حضرت علی(ع) می فرمایند: هر کس در کودکی تعلیم نبیند، در بزرگی به مقام ارجمندی نمی رسد. -قلب كودك نورس مانند زمين خالي از بذر و گياه است هر تخمي كه در آن افشانده شود به  خوبي مي پذيرد و در خود مي پرورد. تحف العقول، ص1361    همچنین دانش آموختگان محضر قرآن و عترت رسول خدا(ص)، یعنی مربیان بزرگ اسلامی از جمله ابن سینا، فارابی، غزالی، سعدی و... نیز در متون منسوب به خود به ضرورت توجه و رسیدگی به امور تربیتی، آموزشی و جسمی و روحی کودک اشارات مبسوطی نموده اند. مثلاٌ  بوعلي سینا پس از ذكر اينكه حق کودک پس از تولد، نام نيكو بر وي نهادن و انتخاب دايه و تغذیه مناسب واجد شرايط است، مي گويد: پس از بازگيري كودك از شير، مربي بايد تأديب و بهسازي اخلاقي كودك را آغاز نمايد.


نگرش چیست !؟ تعاریف و اهمین آن

نگرش عبارت است از ترکیبی از باورها و هیجان هایی که شخص را پیشاپیش آماده میکند تا به دیگران ، اشیا و گروه های مختلف به شیوه ی مثبت یا منفی نگاه کند .

دومین نشست علمی مددکاری اجتماعی و تصادفات رانندگی

به گزارش خبرنگار پرتال تخصصی مددکاری اجتماعی ایران و به نقل از :روابط عمومی انجمن مددکاران اجتماعی ایران- به گفته دکتر سیدمحمد حسین جوادی، عضو هیات مدیره انجمن مددکاران اجتماعی دومین نشست گفتگوی اجتماعی به منظور بررسی جنبه های اجتماعی تصادفات رانندگی و نقش مددکاران اجتماعی در این حوزه یکشنبه ۸ شهریور سال جاری از ساعت ۱۶ لغایت

تعریف و شاخص های سلامت اجتماعی

سلامت اجتماعی از مفاهیمی است که ارائه تعریف دقیقی از آن کار دشواری است.تنوع تعاریف موجود در این زمینه سبب ایجاد دیدگاههای متفاوتی می شود که درست یا نادرست بودن آن را نمی توان به وضوح تشخیص داد. «در متون موجود تعریف رسمی از سلامت اجتماعی وجود ندارد»(رارانی، موسوی و رفیعی،1390: 216)

معرفی کانون اصلاح و تربیت

طبق ماده یک آیین نامه اجرایی سازمان کانون اصلاح وتربیت مصوب 9/7/ 1347 کانون اصلاح وتربیت مرکزی است که نگهداری ، تهذیب و تربیت کودکان غیر بالغ بزهکار یا بزهکارانی که کمتر از 18 سال تمام سن دارند را برعهده خواهد داشت که بر حسب مقررات قانون دادگاه اطفال بزهکار مصوب 1338 ، به آن سپرده می شود .

کودکان بد سرپرست و بی سرپرست - بخش اول

معضل کودکان بی‌سرپرست یا بدسرپرست واقعیت تلخ بسیاری از جوامع یا کشورهاست که ریشه‌های آن به نهاد خانواده و جامعه بازمی‌گردد. کودکان بی‌سرپرست یا بد سرپرست به کودکانی گفته می‌شود که والدین خود را بر اثر حوادثی همچون تصادفات رانندگی یا مرگ از دست داده‌اند یا دارای والدینی هستند که رفتار مناسبی با فرزندان خود ندارند.

کمک به جذب بهتر کودک به مهدکودک

در روزهای اول مادر یا پدر (بسته به وابستگی کودک) باید همراه او در مهدکودک حضور پیدا کند در صورتی که هیچ یک نمی توانند این کار را انجام دهند حتما یکی از بستگان نزدیک که کودک او را می شناسد و به او اعتماد و علاقه دارد باید این کار را بکند.