برترین مقاله ها

بن بست در زندگی یا خودکشی

خودکشی (suicide) به معنای نابود کردن و از بین بردن خود و یا اقدام آگاهانه برای پایان دادن به زندگی از دیرباز در جوامع بشری به اشکال مختلف وجود داشته و در فراز و نشیب تحولات اجتماعی قلب و روح خانواده ها و اجتماع را آزرده است.

نقش آموزش بر تغییر عملکرد ترافیکی کودکان

آموزش ابزاری است كه در خدمت تربیت و پرورش انسانها قرار می گیرد هدف عمده آموزش ایجاد یادگیری در یادگیرنده در یك كنش متقابل بین معلم و یادگیرنده است.

درباره ما

دکتر سید محمد حسین جوادی

مددكار اجتماعی و پژوهشگر در حوزه مسائل اجتماعی

عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توان بخشی تهران - عضو هیئت مدیره انجمن مددکاران اجتماعی ایران.

 

درباره سایت مددکار

پرتال تخصصی مددکاری اجتماعی ایران

علمی ، آموزشی ، دانشگاهی

امروزه همه چیز مجازی شده خانواده ،دانشگاه، فروشگاه و حتی زندان ! شاید در چند سال آینده تجربه ازدواجهای مجازی ،خانوادهای مجازی و فرزندان مجازی را هم شاهد باشیم ! 

مراحل پاسخ روانی به بحران

به طور معمول به دنبال بحران هایی همچون سیل و زلزله، افراد از مراحل مختلفی عبور می كنند كه عبارتند از:

1-    اثر یا ضربه: این مرحله طی چند دقیقه اول پس از سانحه رخ می دهد. طی این دقایق افراد دچار رعب و وحشت می شوند، گاه نیز حالت هایی همچون بهت زدگی و درماندگی مشاهده می گردد. در این مرحله افراد قدرت انجام هیچ كاری را ندارند. این حالت معمولا گذرا و كوتاه مدت است و در اكثر موارد قبل از رسیدن نیروهای كمكی پایان می یابد.  باقی‌ماندن در این مرحله، نیازمند مداخله فوری است.

2-    قهرمان گرایی: در ساعات اولیه رخ می دهد. مردم سعی می كنند به كمك هم كاری انجام دهند و افراد احساس مسئولیت می كنند، به طور داوطلبانه در امداد رسانی شركت می‌نمایند. به این ترتیب تا قبل از رسیدن نیروهای كمكی بسیاری از كارها را خود افراد بازمانده انجام میدهند. نكته مهم در مورد این مرحله این است كه تحریك پذیری افراد طی این مرحله بسیار بالاست ودر عین حال درجات بالایی از گذشت و فداكاری را از خود نشان می دهند. مسئله دیگر نیاز به ایجاد هماهنگی و رهبری با هدف افزایش تأثیر فعالیت‌های داوطلبانه است.

3-    امیدواری و فراموشی غم : یک هفته تا چند ماه پس از حادثه بروز می کند. این مرحله با رسیدن نیروهای كمكی و آغاز توزیع كمكها آغاز میگردد. توزیع كمكها در پیدایش تعادل روانی ، كاهش اختلالات شدید عاطفی و حس خشم و انتقام جویی موثر هستند.

4-    روبرویی با واقعیت ها: این مرحله حدود 2 تا 3 ماه بعد از وقوع فاجعه آغاز می شود، یعنی زمانی كه اكثر نیروهای امداد از منطقه خارج می شوند. در این مرحله، بازماندگان متوجه عمق خسارتها و جبران ناپذیری میزان زیادی از خسارات می گردند. در این مرحله باز ماندگان نیازمند حمایتهای روانی بیشتری هستند. چرا كه مجدداً روحیه خود را از دست می دهند، افسرده و مضطرب می گردند و احساس تنهایی شدیدی می كنند. ایجاد روحیه امید و اعتماد و دقت در توزیع عادلانه هر گونه امكانات در این مرحله از اهمیت بسیاری برخوردار است.

5-    تجدید سازمان: بین 6 ماه تا یكسال پس از فاجعه رخ می دهد. بازماندگان شروع به بازسازی روانی و از سر گرفتن زندگی روز مره خود می کنند. افراد به این نتیجه می رسند كه بازسازی زندگی با اتكا بر توانایی های خود آن ها امكان پذیر است.

آگاهی از این واکنش ها کمک می کند تا عکس العمل های روانی آسیب دیدگان را بشناسید و نحوه برخورد با آنها را دریابید. این حالتها از هم جدا نیستند و الزاماً بترتیب نیز رخ نمی دهند. دربرخی از زلزله بعضی از این مراحل برجسته نیستند( بعنوان مثال درزلزله بم مرحله سوم تقریباًٌ وجود نداشت).  اقدام مناسب هنگام مواجهه با این حالت ها مردم را منسجم کرده و به آنها انگیزه می دهد تا با حوادث دست وپنجه نرم کنند. هدف نهائی ما رسیدن هرچه سریعتر بازماندگان به مرحله تجدید سازمان است.


نگرش چیست !؟ تعاریف و اهمین آن

نگرش عبارت است از ترکیبی از باورها و هیجان هایی که شخص را پیشاپیش آماده میکند تا به دیگران ، اشیا و گروه های مختلف به شیوه ی مثبت یا منفی نگاه کند .

دومین نشست علمی مددکاری اجتماعی و تصادفات رانندگی

به گزارش خبرنگار پرتال تخصصی مددکاری اجتماعی ایران و به نقل از :روابط عمومی انجمن مددکاران اجتماعی ایران- به گفته دکتر سیدمحمد حسین جوادی، عضو هیات مدیره انجمن مددکاران اجتماعی دومین نشست گفتگوی اجتماعی به منظور بررسی جنبه های اجتماعی تصادفات رانندگی و نقش مددکاران اجتماعی در این حوزه یکشنبه ۸ شهریور سال جاری از ساعت ۱۶ لغایت

تعریف و شاخص های سلامت اجتماعی

سلامت اجتماعی از مفاهیمی است که ارائه تعریف دقیقی از آن کار دشواری است.تنوع تعاریف موجود در این زمینه سبب ایجاد دیدگاههای متفاوتی می شود که درست یا نادرست بودن آن را نمی توان به وضوح تشخیص داد. «در متون موجود تعریف رسمی از سلامت اجتماعی وجود ندارد»(رارانی، موسوی و رفیعی،1390: 216)

معرفی کانون اصلاح و تربیت

طبق ماده یک آیین نامه اجرایی سازمان کانون اصلاح وتربیت مصوب 9/7/ 1347 کانون اصلاح وتربیت مرکزی است که نگهداری ، تهذیب و تربیت کودکان غیر بالغ بزهکار یا بزهکارانی که کمتر از 18 سال تمام سن دارند را برعهده خواهد داشت که بر حسب مقررات قانون دادگاه اطفال بزهکار مصوب 1338 ، به آن سپرده می شود .

کودکان بد سرپرست و بی سرپرست - بخش اول

معضل کودکان بی‌سرپرست یا بدسرپرست واقعیت تلخ بسیاری از جوامع یا کشورهاست که ریشه‌های آن به نهاد خانواده و جامعه بازمی‌گردد. کودکان بی‌سرپرست یا بد سرپرست به کودکانی گفته می‌شود که والدین خود را بر اثر حوادثی همچون تصادفات رانندگی یا مرگ از دست داده‌اند یا دارای والدینی هستند که رفتار مناسبی با فرزندان خود ندارند.

کمک به جذب بهتر کودک به مهدکودک

در روزهای اول مادر یا پدر (بسته به وابستگی کودک) باید همراه او در مهدکودک حضور پیدا کند در صورتی که هیچ یک نمی توانند این کار را انجام دهند حتما یکی از بستگان نزدیک که کودک او را می شناسد و به او اعتماد و علاقه دارد باید این کار را بکند.